På Smärtfritt erbjuder vi Fysioterapi med fokus på individen med en specialanpassad behandlingsplan för att underlätta dina besvär

När du kommer till oss första gången får du berätta om dina besvär och svara på frågor, till exempel om tidigare besvär, sjukdomar, arbete och fritidsaktiviteter. Du får också berätta om du tar läkemedel och i så fall vilka!
Innan du blir behandlad blir du grundligt undersökt för att ta reda på hur du rör dig, om och var du har ont, hur lederna fungerar och styrkan i musklerna.
En del undersökningar görs med händerna, syftet med det är att hitta exempelvis den sena, muskel eller led som gör ont, med möjlighet till Klinisk Muskuloskeletal Ultraljudsdiagnostik hos oss vid behov.
Utifrån undersökningen kommer vi överens om en behandlingsplan.

Elektroterapi :

Kroppen har sina egna system för att lindra smärta. Elektroterapi arbetar tillsammans med dessa system och förstärker dem.

Elektroder placeras på huden där smärtan finns och de är kopplade till apparaten som ger ut impulser. Dessa impulser blockerar smärtan så att du inte känner den.

Elektroterapi ger bra resultat vid både akut och långvarig smärta, och den ökar även cirkulationen.


Ultraljudsbehandling:

Ultraljudet används för att rengöra inflammerad vävnad, ta bort smärtsignaler och oönskade ämnen så att de inte hindrar friskt, läkande blod att komma fram till skador. Ultraljudet underlättar på så sätt att läkningen går vidare från inflammationsfasen till nybildning av celler.

(Inte att förväxla med Ultraljudsdiagnostik)


Stötvågsbehandling:

Stötvågsbehandling är en beprövad behandlingsmetod som med hjälp av tryckvågor, med en given frekvens och kraft, aktiverar cellaktivitet samt ökar blodcirkulationen för ökad läkningsprocess. Det hjälper även vid förkalkning i musklerna.

Behandlingen tar cirka 15-minuter med 4-5 dagars mellanrum. Det brukar räcka med 3-5 behandlingar för att ge ett markant och permanent resultat.

De vanligaste behandlingsområden:

  • Plantar Fasciit
  • Jumper's Knee
  • Trochanterit
  • Frozen Shoulder
  • Radial/Medial Epikondylit

Manuell Behandling:

Ortopedisk Manuell Terapi (OMT) är ett internationellt specialistområde inom fysioterapi för handhavande av akuta och långvariga smärtproblem, funktionsstörningar, skador och sjukdomar i det neuro-muskulo-skelettala systemet (Rörelsesystemet).

Omhändertagandet är baserat på kliniskt resonemang och mycket specifika åtgärder som inkluderar manuella undersöknings- och behandlingstekniker samt funktionsträning. OMT anpassas till varje enskild patient utifrån en biopsykosocial modell samt omfattas och drivs av aktuell vetenskap och klinisk beprövad erfarenhet.

Fotanalys:

Vår ambition är att veta så mycket som möjligt om våra patienters problem, hur de har uppstått. Om det gör ont någonstans, då beror det ju självklart på något. Hittar vi skälet så kan vi behandla orsaken. Det räcker inte med att behandla symtomen, vårt arbetssätt är att förändra orsakerna.

Syftet med en fotanalys är att vi ska förstå varför dina problem uppstår och hur vi ska åtgärda dem samt att Du som tålmodig skall förstå upphovet till fotproblemen och konsekvenser av förändring beteende.

 

Ultraljudsdiagnostik:

Bra verktyg för att diagnostisera problem med muskler, leder, skelett och andra mjukdelar, som tex:

  • Axelbesvär
  • Smärta i senor såsom Hälsenebesvär, Tennisarmbåge, Golfarmbåge, Löparknä, Hopparknä, Hälsporre, Muskel- & Ligamentskador, Ljumsk- eller Höftbesvär


 

Tejpning

Kinesiotejp kan användas vid många olika besvär, som allmän ryggsmärta, hopparknä, löparknä, axelsmärta, nackspärr, AC-ledsmärta, hälsporre, muskelbristningar med mera. Du kan även använda kinesiotejp för att förbättra din hållning eller för att undvika att en muskel sträcks till ytterläget. 

Medicinsk Massage

En djupgående form av muskelmassage vilket stimulerar blodcirkulationen, lösgör slaggprodukter och löser upp spänningar i stela muskler.

 

Klinikens Öppettider:

Måndag   7:30-18:00

Tisdag   7:30-16:00 

Onsdag   7:30-16:00

Torsdag   7:30-16:30

Fredag    8:30-13:00

Gymmets Öppettider

Måndag - Söndag 6:30-22:00


-------------------------------------------------------------------------

Telefontid

Måndag - Torsdag 8:30-12:00